logo Hospice Almere
Slogan

Vrijwilliger bij Hospice Almere

Vrijwilliger worden bij de Hospice

Er zijn voor een ander dat is de noemer die het vrijwilligerswerk in de Hospice kenmerkt. Bewoners brengen hun laatste weken in de Hospice door en worden daarin bijgestaan door een team van zeer toegewijde vrijwilligers.
Vrijwilligers draaien diensten van 4 uur per dag / avond. Om de continuïteit binnen de Hospice te waarborgen vragen wij een inzet van minimaal 4 uur per week.
Onze vrijwilligers verzorgen, begeleiden en ondersteunen de bewoners en naasten waar nodig. Ook verrichten zij zoveel mogelijk de werkzaamheden die voortvloeien uit het beheren van het gebouw (o.a. schoonmaken, koken, klussen, tuinonderhoud).

Welke taken kan een vrijwilliger verrichten?

De vrijwilligers verrichten verzorgende taken, huishoudelijke taken en taken gericht op technisch gebied. Daarnaast verzorgen zij ook de planten binnen en buiten het gebouw.
Alle vrijwilligers geven zorg en aandacht vanuit een grote betrokkenheid en empathie.
Vrijwilligers moeten minimaal één keer per week één dagdeel inzetbaar zijn. Er zijn dus veel vrijwilligers nodig. Er wordt gerekend op de vrijwilliger en zijn inzetbaarheid. Immers, vrijwilligheid is geen vrijblijvendheid! Alle vrijwilligers gaan dan ook een overeenkomst aan met de Hospice. Hierin staan de rechten en plichten van zowel de vrijwilliger als de Hospice beschreven.

Bekijk ook eens de video hoe belangrijk u als vrijwilliger kunt zijn Video
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger klik dan hier

Wilt u zich ook inzetten voor de Hospice Almere maar liggen mogelijkheden niet in de zorg ?

Ook secretariële en administratieve ondersteuning is noodzakelijk. En ook onze werkgroep PR kan nieuwe mensen en ideeën goed gebruiken Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met het bestuur via info@hospicealmere.nl