logo Hospice Almere
Slogan

Comité van aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling staat achter de doelstellingen van de vereniging. Op dit moment bestaat dit comité uit de volgende personen

C. van BemmelC. van Bemmel
directeur Van Wijnen Groep

Vaak staan we te weinig stil bij de zorg die mensen nodig hebben in hun laatste levensfase. Als lid van het comité van aanbeveling wil ik het goede werk dat Hospice Almere verricht hierbij graag ondersteunen.

 

Peter MeyknechtPeter Meyknecht
voorheen directeur Hulpverleningsgroep Flevoland

Bij het leven hoort geboren worden. Bij het leven hoort ook sterven. Beide momenten zijn ingrijpend en belangrijk voor mensen. Aandacht voor de dood en voor doodgaan is daarom belangrijk. Een menswaardige manier van sterven verdient dan ook veel aandacht.
Door betrokken te zijn bij het Hospice Almere hoop ik daaraan mijn steentje te kunnen bijdrage

Rob BekkeringRob Bekkering
huisarts en medeoprichter Palliatief Steunpunt Almere

Als huisarts en als een van de oprichters van het Palliatieve Netwerk Almere ben ik heel blij met het hospice in Almere. We hebben in Almere een prima gezondheidszorg, en op het gebied van de palliatieve zorg is een hospice een heel welkome aanvulling. Als iemand een ongeneeslijke ziekte heeft, en het gaat thuis ondanks alle extra zorg echt niet meer, dan kan een hospice in de laatste paar weken van iemands leven heel veel betekenen.
Een hospice is niet alleen belangrijk voor stervende mensen en hun familie, maar ook voor de vele vrijwilligers en medewerkers. Uit ervaring weet ik hoe graag veel mensen iets voor elkaar willen betekenen, en dat kan in ons hospice. Zo wordt het hospice een plaats waar we mensen die weten dat ze gaan sterven nog een paar weken zo goed mogelijk kunnen verzorgen. Het wordt ook een plaats waar heel enthousiaste vrijwilligers en medewerkers hun medemenselijkheid waar kunnen maken. Ik ben een heel gelukkig mens met ons hospice!

Inez N. de Rooij
Advocaat familierechtspecialisatie en mediation in Almere

Als advocaat in Almere kom ik vanaf 1992 met veel soorten problemen van het leven in aanraking; ook met de problemen na het sterven van een familielid. We noemen het dan een erfrecht zaak. Wat er aan vooraf is gegaan, is vaak onduidelijk. In ieder geval is iemand gestorven. Meestal gaat het om een oud familielid dat in eenzaamheid is overleden, in Almere. Een stad als Almere dient een Hospice te hebben om zo veel mogelijk van deze eenzame sterfgevallen te kunnen opvangen en begeleiden. Het Hospice is bijna (maart 2009) gebruiksklaar; het ziet er prachtig uit, mooi gelegen en rustgevend. Ik hoop nog vele wegen te vinden om via sponsoring te kunnen bijdragen aan het Hospice van Almere. 

En verder: