logo Hospice Almere
Slogan

Hospice Almere

Word ook lid van Vrienden van Hospice Almere

Een Hospice biedt aan mensen in hun laatste levensfase, op een heel persoonlijke manier, alle nodige zorg in een rustige huiselijke sfeer waar ook hun naasten van harte welkom zijn. Het is de wens van veel mensen thuis te kunnen sterven. Temidden van de mensen die hen lief zijn en in de omgeving die hen vertrouwd is. Om tal van redenen is het niet altijd mogelijk die wens in vervulling te laten gaan maar ook kan men bewust een keus maken om thuis niet te willen sterven. De Hospice is dan een waardevol alternatief.

Ligging
De Hospice Almere is gelegen in de Landgoederenbuurt (Almere-buiten).
Er zijn twee kamers voor bewoners, een gemeenschappelijke huiskamer, keuken en een stiltehoekje.
De Hospice is gevestigd in de onderetage van een appartementengebouw. Het is gelegen aan een mooie vijver waar beide kamers van de bewoners op uitkijken. De Hospice is bereikbaar via de hoofdingang van het gebouw waar een lift aanwezig  is.

Zorg:
Onze vrijwilligers zijn overdag en ’s avonds aanwezig. Zij staan de bewoners en naasten bij wanneer zij dat vragen en verrichten lichte huishoudelijke taken. Zij koken op verzoek van de bewoners en eventueel kunnen familieleden tegen een kleine vergoeding mee-eten.
De professionele zorg wordt gegeven door, zo mogelijk, de eigen huisarts of een van de huisartsen uit de omgeving van de Hospice., bij wie de bewoner zich dan moet inschrijven. Verpleegkundige zorg wordt gegeven door medewerkers van de Zorggroep Almere. Ook ’s nachts is een van de medewerkers van de Zorggroep Almere aanwezig. Zorggroep Almere heeft een vast team, speciaal voor de hospice, waardoor de medewerkers goed op de hoogte zijn van de gang van zaken binnen de hospice.

Kosten:
Zie hiervoor ook de pagina Financiën, onder het kopje Bijdrage van de gasten
De verpleegkundige zorg in de Hospice wordt, na indicatie door het Centraal Indicatiestelling Zorg, vergoed volgens de wet AWBZ. Hiervoor is de bewoner een eigen bijdrage aan het zorgkantoor verschuldigd.
Medische zorg en medicijnen vallen onder de vergoeding van de ziektekosten verzekeraar
De overige lasten worden door de stichting Hospice gedragen. De bewoner betaalt een eigen bijdrage waarmee de Stichting eten en drinken en een stukje van de huur, verwarming, etc. betaalt. U moet dan denken aan een bedrag van circa € 40,- per dag. Dit bedrag of een deel daarvan wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed, afhankelijk van het door u gekozen pakket.

Aanmelden van toekomstige bewoners is mogelijk via
secretariaat@hospicealmere.nl

Coördinator:06-16249878

Clingendaellaan 229